call Us
Sunați-ne + (373) 69 138 924
location
Locație Constantin Stamati St 10, Chișinău
069138924

PROIECTE TRANSDISCIPLINARE

Liceul Da Vinci

Proiect sportiv: TURNEU DE FOTBAL ÎNTRE „TATĂ-FIU”, mai 2022

Astăzi, 14 mai 2022, la inițiativa administrației Liceului „Da Vinci” și a antrenorilor de fotbal Veaceslav Sofroni și Vadim Josan, elevii claselor a 5-a, a 6-a și a 7-a și-au provocat tații să joace fotbal, pe terenul situat în Chișinău pe strada Otovasca. Un meci extraordinar, încheiat sub timpul regulamentar la egalitate cu 4:4, victoria echipei fiind însă decisă în urma

Citește articolul

Proiecte internaționale/ naționale/ municipale

„LECTURIADA PUBLICĂ”, ediția a XVII-a

Instituția Privată Liceul DA VINCI, în perioada 29 aprilie- 1 mai, a devenit gazda Concursului on-line la limba și literatura română „LECTURIADA PUBLICĂ” pentru cititorii în devenire ( 630 de elevi) din Republica Moldova, fiind ghidați de profesorii lor din 36 de înstituții de învățământ.

Citește articolul

Proiect transdisciplinar „Cursa Iepurașului de Paști”, aprilie 2021

Astăzi cei micuți au ieșit la o aventură cu obstacole având genericul " Comoara Iepurașului de Paște".Au trecut cu brio încercările Iepurașului: au cântat un Colind de Paște, au creat un desen comun, au calculat care e suma totală a unui meniu de sărbătoare, au relatat Iepurașului care sunt regulile de comportament la masă, au împărtășit din tradițiile și obiceiurile de Paște în familie și au primit comoara dorită a Iepurașului!

Citește mai mult
Proiect transdisciplinar „Ziua Pământului”, aprilie 2021

În fiecare an, în data de 22 aprilie, se sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. În Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, astăzi, copiii și-au exprimat dorința de a avea un pământ plin de culoare, curat și frumos mirositor.Bucuria sunetelor naturii, clipa de contemplare a frunzelor în mișcare, clipa de a simți, cu adevărat, aerul primăverii, proaspăt și călduț- toate i-au bucurat pe entuziasmații cercetători ai naturii. Elevii și-au exprimat și nevoia de a avea GRIJĂ pentru tot ce ne înconjoară, ce ne aduce bucurii, sănătate și viață. În imagini, elevii claselor primare, produsele acestora și clipele de cercetare a naturii

 

Citește mai mult

PROIECT TRANSDISCIPLINAR: „HARTA EURASIEI ÎN SISTEMUL DE COORDONATE CARTEZIENE” , februarie- aprilie 2021

Elevii clasei a VII- Ț din IP Liceul „Da Vinci” nu doar rezolvă probleme, exerciții , dar mai află coordonatele punctelor ce reprezinta capitala tarii cu ajutorul sistemului de coordonate caretezian.

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar „Sfătosule Bunic din Humulești! ", februarie 2021

Proiect transdisciplinar „Sfătosule Bunic din Humulești! ", februarie 2021 Ziua de activități transdisciplinare cu acest generic s-a soldat cu produse minunate, create de cei mai mici admiratori ai poveștilor scrise de Ion Creangă!

Citește mai mult

Proiectul transdisciplinar „DICȚIONARUL INGENIOS”, februarie 2021

Proiectul transdisciplinar „DICȚIONARUL INGENIOS”, februarie 2021 Elevii claselor a VII- IX din IP Liceul „Da Vinci” citesc nu numai cărți, dar și 📖 DICȚIONARE. În luna ianuarie 2021, Comisia metodică Limba și literatura română a inițiat și a desfășurat proiectul transdisciplinar „DICȚIONARUL INGENIOS” (Pîrțac Mariana-coordonatoare de proiect, Doroș Angela și Pîslaru Svetlana- membrii echipei de organizare și evaluare).

Citește mai mult

Proiectul transdisciplinar „We Remember the Holocaust”, decembrie 2020

În perioada 2019-2020, s-a desfășurat proiectul „We Remember the Holocaust”, realizat de elevii liceului „Da Vinci”, sub îndrumarea profesoarei lor de limbă engleză, Mariana Timotin-Chicuș.

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar „Unirea face puterea!”, decembrie 2020

1 decembrie e ziua manifestării frumoase a spiritului românesc, ziua prin care reconfirmăm că vorbim aceeași limbă, purtăm aceeași ie, suntem același neam! Celebrarea acestei zile de importanță majoră o realizăm, an de an, prin prisma artelor frumoase . Revelația zilei: elevii noștri, micuții, tot pot face lucruri mari! La mulți ani, România! La mulți ani tuturor celor care vorbesc și simt românește! #davinci #copiicreativi

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar „Politețea-cheia armoniei”, noiembrie 2020

Politețea este cheia care deschide orice poartă! Pe 27 noiembrie 2020, toți membrii comunității „Da Vinci" au celebrat „Ziua Politeții". Pe parcursul zilei, am învățat reguli din arta conviețuirii, am oferit și primit complimente, am învățat cum se amenajează masa și care sunt regulile de conduită la masa de servit. În cadrul lecțiilor de limbă engleză, copiii au organizat flashmob cu genericul: „Thanksgiving Day", în care au oferit acadeaua gratitudinii cu un mesaj scris pentru angajații din cadrul instituției. La final de zi, fiecare clasă a fost vizitată de Ludovic al XIV-lea al Franței, supranumit Regele Soarelui, care e considerat promotorul codului bunelor maniere moderne. Mulțumim tuturor celor implicați! Mulțumim părinților pentru parteneriat eficient!

Citește mai mult

Proiect transciplinar „Festivalul Dovleacului”, octombrie 2020

O zi plină de soare și emoții pozitive! O zi altfel așteptată de fiecare - " Festivalul Dovleacului". Pe aripile imaginației au fost create zeci de compoziții autumnale, care nu doar bucură ochiul, ci și învelesc sufletul cu aromele fericirii.

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar „Lacul și viețuitoarele ei”, noiembrie 2019

În contextul abordării transdisciplinare a subiectului ”Lacul și viețuitoarele lui. Peștele” în cadrul orelor de științe și STED elevii clasei a II-”A” au avut parte de un master-chef interesant în bucătăria copiilor.

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar „Jurnalul bucuriei”, octombrie 2019

A fost o serbare minunată. Vântul cel neastâmpărat se juca frumos cu desenele copiiilor, ridicându-le în aer, așa cum îmbia frunzele multicolore într-un vals al toamnei Ce frumusețe să tot privești încontinuu acest mirific tablou care a creat o zi plină de miracol

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar: Activitati sportive cu olimpicii la matematica, mai 2019

Activități sportive cu olimpici la matematică! Spunea dna Silvia, profesoara noastră de sport despre cum s-a convins astăzi că :"o minte sănătoasă e într-un corp sănătos". Relație în care una fară de cealaltă nu există.

Citește mai mult

Proiect transdisciplinar: Chec cu morcov, martie 2019

Știi care-i rețeta celei mai gustoase lecții de engleză? O doză bună de creativitate, 14 bucătărași care mișca munții împreună (clasa a VIII "A"), un bucătar șef care știe să inspire (profesoara de limbă engleză), foarte multă bună dispoziție și o engleză pe cât de fluent posibilă.

 

Citește mai mult

Proiect trasndisciplinar: Toamna de aur, octombrie 2018

Da Vinci a fost plin în weekend, plin de copii, părinți, bunei, toți bucurându-se împreună de o zi frumoasă de toamnă în care au plantat copaci, au cântat și au servit bucate tradiționale. #creștemcopiiialtfel #tradiții

Citește mai mult